Tilbage

Er katten chippet?

Mange tror, at den mikrochip, man bruger til at ID-mærke katte og andre dyr med, sidder i øret på dyrene. Nogle kalder det endda en ørechip. Men faktisk isættes chippen under huden oftest i venstre side af nakken på dyret. Misforståelsen er sikkert opstået fordi, man tatoverer kattene i ørerne, når man bruger tatovering som ID-metode.
Kan jeg se på min kat, at den er "chippet"?
Nogle katte får et C tatoveret i ørerne, når de chipmærkede – men ikke alle. Nogle ejere vælger det fra, fordi de ikke synes, det ser pænt ud.
En kat, der har et C tatoveret i ét eller begge ører, skal altså tjekkes med en særlig stregkodelæser, der kan aflæse mikrochippens nummer og derefter kan man søge på chipnummeret i katteregistrene og finde ejeren. Det kræver selvfølgelig at ejeren har sørget for at holde sine oplysninger opdaterede i registrene.
En kat, der ikke har nogen tatovering i ørerne, kan også sagtens være chippet, så den bør også tjekkes med en chiplæser. Det kan du få gjort hos en dyrlæge eller på et dyreinternat. Det er altså ikke altid, man kan se på en kat, at den er chippet. I dag er flere og flere katte både chipmærkede og øretatoverede.
Nogle katte er først blevet øretatoverede – fx i forbindelse med, at de skulle bedøves til neutralisation – og måske derefter er de også blevet chipmærkede, fordi chippen kan bruges til at aktivere en foderautomat eller en kattelem.
Hos andre katte er øretatoveringen blevet utydelig med tiden og så har ejer valgt at få isat en chip under huden på katten, så den kan identificeres via den. Katte med utydelige øretatoveringer bør altså også tjekkes med en chiplæser.
Synes du, at øretatoveringer er grimme?
Vi synes, de er super flotte: De er nemlig et tydeligt tegn på, at katten har en god og ansvarlig ejer, der meget gerne vil have den hjem igen, hvis den skulle forvilde sig væk hjemmefra.

DinApoteker.dk
Februar 2022

Relaterede artikler:

Flåten er ikke et insekt, men en blodsugende mide. Skovflåten finder du i fugtige og skyggefulde miljøer, og fremfor alt i områder med halvhøjt græs og nær vand.

LÆS MERE

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.